×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Saturday, 27 April , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
سند مشترک تعامل فرهنگ و اقتصاد به‌زودی رونمایی می‌شود

وزیر فرهنگ : شعار سال پیشینه دارد و مبتنی بر نظریات فکری است، بحمدالله رهبر حکیم و فرزانه ای در صدر نظام هستند که سال‌های سال با آسیب شناسی دقیق بر حل مشکلات اقتصادی تمرکز کرده اند.

وی با بیان اینکه شعار سال یکی از راهبردهای اساسی کشور در سال پیش رو است، افزود: شاید با نگاهی ناکافی تصور کنیم که شعار سال اقتصادی است و باید همه تمهیدات برای تحقق آن از حوزه اقتصاد سرچشمه گیرد که اشتباهی راهبردی محسوب می شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد:  رهبر انقلاب چنین تعبیری در مورد فرهنگ داشتند مبنی بر اینکه فرهنگ شبیه هواست؛ با چنین نگاهی فرهنگ امری ثانوی نیست و امری اولیه‌ به‌شمار می‌رود.

اسماعیلی گفت: در جامعه ای با اندیشه دینی تا زمانی که حوزه فرهنگ ارتقای لازم را نیابد اساسا امکان پیشرفت وجود ندارد.

وزیر فرهنگ با بیان اینکه اساسا بدون بستر فرهنگی امکان پیشرفت در جامعه دینی با قرائت اسلامی  وجود ندارد، گفت: یکی از مشکلاتی که در‌ کشور رخ داده این است که به این یکپارچگی توجه لازم نشده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه پیشینه تمدنی و نظام سازی ما اندیشه ای منسجم است، ادامه داد: در این زمینه همیشه میدان امام اصفهان را مثال می زنم که در آن مسجد امام به عنوان نماد توحید، مسجد شیخ لطف‌الله نماد آموزش، عالی قاپو مظهر سیاست و بازار قیصریه به عنوان نماد بازار و اقتصاد همنشین یکدیگر هستند.

وی افزود: مسئول مهمی در کشور داشتیم که می گفت حوزه فرهنگ به دولت مربوط نیست که اشتباهی راهبردی محسوب می شود، این حوزه یکپارچه است و فرهنگ امری مقدم محسوب می شود چرا‌که زیر سایه فرهنگ توحیدی است که اتفاقات مهم رخ‌می دهد.

وزیر فرهنگ تاکید کرد: روز اولی که خدمت رهبری رسیدیم ایشان فرمودند ساختارهای فرهنگی نیاز به بازسازی انقلابی دارد، در مورد اینکه این بازسازی چگونه باید انجام شود نیز فرمودند منظور اصلاح ساختارهای فرهنگی در جامعه است و نه در دولت.

اسماعیلی گفت: رئیس دولت نیز شخصیتی فرهنگی است و وابستگی به مکتب فکری دارد؛ البته گرد و خاک رسانه ای اجازه نمی دهد مردم با عمق راهبردی تفکر حاکم بر دولت آشنا شوند، دولت نگاه عملگرایانه در حوزه حل مشکلات مردم دارد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: در دولت تلاشمان این است که توازن را ایجاد کنیم و به این ‌باور برسیم جهش تولید بدون اصلاح انگاره‌های ذهنی وجود ندارد.

وی با بیان اینکه بدون راه‌حل فرهنگی، امکان اصلاح مسأله الگوی مصرف وجود ندارد، افزود: حوزه فرهنگ در دولت باید به عنوان مسأله ای اصلی دیده شود.

وزیر فرهنگ گفت: به حوزه فرهنگ صرفا به حوزه ای نمادین نگاه نمی کنیم، ایجاد شهر جهانی صنایع فرهنگی را در دستور کار قرار دادیم و در همین تعطیلات جلسات متعددی داشتیم و در حال آماده کردن آیین نامه های آن هستیم.

وی افزود: به همکارانم در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی همیشه تاکید می کنم در همین حوزه همپای سیاست راهبردی دولت در توجه به اقتصاد مبتنی بر اولویت کشورهای همسایه باید بتوانیم حوزه فرهنگی را هم بهبود بخشیم که از جهت گیری های روشن دولت است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه با بسیاری از کشورهای منطقه وارد این نوع تعاملات شدیم و به فعالیت های فرهنگی ارزش افزوده اقتصادی می دهیم، ادامه داد: اقتصاد فرهنگ یکی از پنج کلان برنامه وزارت فرهنگ در دوره جدید است.

اسماعیلی گفت: در برنامه تحول دولت یکی از سرفصل های اصلی بحث اقتصاد فرهنگ است و قبل از تشکیل دولت این مسأله را به عنوان اولویت در نظر گرفتیم.

وی افزود: از حوزه فرهنگ و هنر می‌توانیم ارتباطات وسیع فرهنگی ایجاد کنیم نباید فراموش کنیم بسیاری از کشورهای شرق آسیا به وسیله تجار مسلمان شده اند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران مشروعیت بسیار بالایی را در حوزه فرهنگی خود دارد مثلا در تاجیکستان همچنان در عشایر اسم دختران خود را ایراندخت می گذارند، این یعنی با همین نسبت فضای پذیرش تعاملات اقتصادی وجود دارد.

وی افزود: با وزیر فرهنگ قطر ملاقات کردم و در پایان هدیه ای داد که تابلوی خوشنویسی آیه قرآن توسط یکی از خوشنویسان کشورمان بود، این مسأله ذهن روشنی را برای ما ایجاد می کند تا فضای فعالیت های اقتصادی را با این فضای فرهنگی جلو بریم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: معتقد هستیم این دو بخش موضوعات مشترک دارند بسیاری از بخش های ما با اندک نگاه پشتیبانی در بخش اقتصاد به رونق می رسد و در حوزه فرهنگ به اقتصادی فربه می رسیم.

وی با بیان اینکه بسیاری از بخش های ما با اندک نکته اقتصادی به رونق می رسد، به یاری خداوند این حرکت هم افزا در حوزه فرهنگ اقتصاد نتایج رو به جلو داشته باشد.

در این مراسم سیدمحمد هاشمی جانشین وزیر فرهنگ، سید محمود اسلامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ، شبیر فیروزیان سرپرست امور قرآن و عترت وزارت فرهنگ، مجید امامی دبیر شورای فرهنگ عمومی، مهدی رمضانی دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، فرزانه فخریان رییس بنیاد ملی پویانمایی ایران، حجت‌الاسلام خداداده مشاور وزیر و دبیر ستاد عالی هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، محمدمهدی سموعی رئیس مرکز روابط عمومی وزارت فرهنگ و مهدی محمدی رئیس مرکز روابط عمومی وزارت اقتصاد نیز حضور داشتند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.